Svar på nogle af vores

ofte stillede spørgsmål

Hvad indgår der i vandrepakken?

Indkvartering på dobbeltværelse med sengetøj, håndklæder og eget toilet og bad, medmindre andet er angivet. Alle måltider: morgenmad, madpakke og treretters middag hver dag. Kort og rutebeskrivelse med anbefalinger til egnede steder, hvor man kan spise frokost, drikke kaffe og tage en svømmetur. Transport af bagage. Hvis der er behov for personlig transport, for eksempel tilbage til din bil, indgår dette også.

 

Hvor langt går man hver dag?

Vandreturen foregår i et terræn, som alle kan klare, og du går 11-15 km om dagen. Du har selvfølgelig mulighed for at forlade stien for at se på seværdigheder, tage en dukkert eller bare hvile dig. Du vælger selv det tempo, du ønsker. Madpakken får du med, når du forlader indkvarteringsstedet om morgenen.


Hvor meget koster Vandra utan packning?

Du kan læse alle oplysninger om vores priser, og hvad der indgår under Priser og booking. I prisen indgår indkvartering, alle måltider, transport, kort og rutebeskrivelser. Du booker alt via os og behøver ikke at tage kontakt til nogen andre.

 

Hvor mange dage anbefaler I at vandre?

De vandrepakker, der er oftest bookes, består af to eller tre vandredage, men du vælger selv, hvor mange dage du ønsker at vandre. Vi kan sammensætte vandrepakker med kun én vandredag eller op til otte vandredage.

 

Hvorfor skal man ankomme aftenen før vandreturens start? Kan man ikke bare møde op og begynde at vandre med det samme?

Eftersom du får din madpakke, vores kort og rutebeskrivelse på indvarteringsstedet om morgenen, og din bagage bliver transporteret mellem indkvarteringsstederne i løbet af dagen, er vandrepakken baseret på, at du ankommer aftenen før den første vandredag.

 

Må man medbringe en hund?

Man kan sagtens vandre med Vandra utan packning og have sin hund med. Hunde er tilladte overalt på stierne og skal holdes i snor. Der findes hunderum på Smögens Hafvsbad, Bohus-Malmöns pensionat og på Hem till Bengt. Fortæl os, om du ønsker at booke et hundeværelse til din vandretur, når du kontakter os.

 

Vi er ankommet i bil. Hvordan kommer vi tilbage til den?

Vandreturen er som regel planlagt således, at man på turens sidste dag kommer tilbage til det sted, hvor man startede. Hvis der er behov for transport tilbage til jeres bil, indgår det i prisen.


Skal man vandre gruppevis?

– Nej, du vælger selv, hvem du vil vandre med. Du kan vandre med en god ven eller med hele familien. Alle priser er for to personer på et dobbeltværelse, men det er muligt at få sit eget værelse mod betaling af et tillæg for enkeltværelse, hvis man er på vandretur alene eller bare gerne vil sove for sig selv.

 

Hvor lang tid tager det at gå de forskellige vandreruter?

– Forvent, at de fleste vandrere går cirka 3 kilometer i timen.

Afsæt også tid til at drikke kaffe, spise frokost og måske tage en dukkert i havet under vandreturen.

 

Er terrænet udfordrende at vandre i?

– Nej, det er et terræn, som alle kan klare, og almindelig fysisk form er tilstrækkelig. Sotelden er også mærket med tydelige afmærkninger.

 

Hvad anbefaler I at have på under vandreturen?

– Vi anbefaler lange bukser, eftersom nogle dele af stien går gennem højt græs, og derfor kan der være skovflåter. Vi anbefaler vandrestøvler, dels fordi de giver god stabilitet til fødder og ben, og dels fordi der kan være vådt nogle steder på stien, hvis det har regnet. En tynd regnjakke og en kasket kan også være praktisk at have med, uanset hvad vejrudsigten siger. På vestkysten kan vejret ofte skifte hurtigt.

 

Hvad anbefaler I at medbringe under vandringen?

– Det vigtigste er, at du har rigeligt med vand med dig. Du er velkommen til at medbringe en vandflaske hjemmefra. Hvis det bliver varmt og solrigt, anbefaler vi også solcreme og en kasket. Det åbne terræn betyder, at du er eksponeret for solen under næsten hele vandreturen. Ting, vi prioriterer at have med, er: vabelplaster, kikkert, kamera, en opladet mobiltelefon, lommetørklæder/papir og vådservietter. Det kan også være nyttigt med en ekstra pose til at samle dit affald i.

 

Skal man medbringe kompas?

– Et kompas kan være en stor hjælp, hvis du føler dig lidt usikker, men husk på, at de fleste moderne telefoner har et indbygget kompas, som du kan aktivere som en separat app eller i din kort-app. På iPhone skal du for eksempel klikke på pilen øverst til højre for at aktivere det direkte i Maps.

 

Udsender i nyhedsbreve?

– Nej, men hvis du vil holde dig opdateret med alle vores nyheder, kan du "like" os på Facebook.

 

Hvordan finder man frem til jer?

– Hunnebostrand, Smögen, Kungshamn og Bohus-Malmön ligger i det centrale Bohuslän med et par kilometer mellem byerne, og det er nemt at køre til og parkere ved alle vores indkvarteringssteder. Der er busstoppesteder tæt på alle indkvarteringsstederne, men frekvensen for nogle af dem er lav, især i weekenden. Du kan tage toget til Uddevalla (der er direkte forbindelser fra Stockholm, og fra Sydsverige er det nemmest at tage via Göteborg). Efter Uddevalla henviser vi til den lokale busservice, hvis køreplaner du kan finde på www.vasttrafik.se. Husk, at disse busser har begrænsede afgange selv i højsæsonen, så planlæg din tur til os i god tid, hvis du har tænkt dig at bruge offentlig transport.

 

Er der adgang til wi-fi på alle indkvarteringssteder?

– Ja.

 

Selvom jeg er vegetar/allergisk overfor visse fødevarer eller har et behov for speciel diæt, kan jeg så stadig bruge vandrepakken fra Vandra utan packning?

– Ja, selvfølgelig! Du skal blot så tidligt som muligt underrette os om, hvad du ikke spiser, så giver vi besked til alle de steder, hvor du skal bo og spise dine måltider.